Борги компаній Фірташа в енергосекторі становлять близько 6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги компаній Фірташа в енергосекторі становлять близько 6 млрд грн

Фондовий ринок
478
Борги компаній Дмитра Фірташа в енергетичному секторі становлять близько 6 млрд грн, держава розпочала судову тяжбу для їх стягнення, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“За нашими даними, компанії, які пов’язані з Дмитром Фірташем, заборгували українській енергетичній системи і українській енергетиці близько 6 млрд грн – ми розпочали судові процеси за всіма боргами і будемо робити все, щоб повернути справедливість… Жодних заборонених прізвищ для мене немає – всі тобі будуть рівні, рівні олігархи!”, – сказав він, виступаючи на засіданні Верховної Ради в Києві в п’ятницю за результатами 100 перших днів роботи.
А.Яценюк нагадав, що в четвер уряд також сповістив “Кримський титан” Дмитра Фірташа про розірвання договорів оренди Іршанського та Вільногірського гірничо-збагачувальних комбінатів.
“Ми оголосили курс на демонополізацію української економіки і на реальну боротьбу з олігархією… В рамках цієї роботи, два ГЗК, які через сумнівну схему були віддані в оренду компаніям Фірташа, вчора рішенням уряду повернені у держвласність”, – сказав він.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в четвер попередив ПрАТ “Кримський титан” про розірвання договорів оренди цілісних майнових комплексів “Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат” і “Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат” (Дніпропетровська і Житомирська обл.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас