Швейцарія заморозила 137 мільйонів євро на рахунках Януковича і його соратників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія заморозила 137 мільйонів євро на рахунках Януковича і його соратників

Кримінал
713
Швейцарські банки заморозили 137 мільйонів євро, які зберігаються на рахунках екс-президента Віктора Януковича і колишніх членів уряду, повідомляє голова департаменту міжнародного права МЗС Швейцарії Валентина Цельвегера.
За його словами, мова йде про суми, заблоковані за розпорядженням швейцарської влади та прокуратури. Так, за розпорядженням уряду, було заблоковано 55 млн євро. Згодом прокуратура додала до цієї суми ще 82 млн євро.
Цельвегер зазначив, що враховуючи ситуацію, що склалася в Україні, а саме – “хронічну корупцію”, швейцарські банки зараз дуже обережно приймають українські вклади.
Представник швейцарського міністерства закордонних справ нагадав, що рішення про заморожування активів Януковича і його соратників було прийнято ще 26 лютого. Він звернув увагу на те, що вперше блокування рахунків відбулося так швидко.
За словами Цельвегера, така поспішність необхідна для того, щоб зберегти інформацію для слідства і власне гроші, щоб повернути їх народу, у якого вони були вкрадені.
Він зазначив, що “Швейцарія має достатньо досвіду заморожування активів диктаторів і повернення їх до країн походження”. За його словами, за останню чверть століття швейцарські влади повернули Нігерії, Перу, Гаїті та іншим країнам загалом від чотирьох до п’яти мільярдів швейцарських франків. За наявними кримінальними справами щодо українців застосовуються саме ці механізми.
Раніше повідомлялося, що уряд Швейцарії дасть вказівку банкам країни заморозити будь-які кошти, які можуть бути пов’язані з усуненим президентом України Віктором Януковичем.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас