Договір про створення зони вільної торгівлі України з ЄС буде підписано наприкінці червня - разом з Молдовою і Грузією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір про створення зони вільної торгівлі України з ЄС буде підписано наприкінці червня - разом з Молдовою і Грузією

Казна та Політика
1051
Економічна частина Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде підписана наприкінці червня разом з Молдовою і Грузією, прогнозує міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.
“Я думаю, в Брюсселі наприкінці місяця це можна зробити – там і Грузія, і Молдова будуть підписувати”, – сказав Більдт на прес-конференції в Києві в середу.
За словами міністра, така дата підписання була б краща і з політичної точки зору, оскільки “це було б проявом того, що є готовність рухатися в Європу’‘.
Він нагадав, що політична частина Угоди вже підписана, а економічна готова до підписання вже деякий час, залишилося зробити лише деякі технічні кроки, ‘‘але до кінця червня все можна підготувати’‘.
‘‘З політичної і технічної точок зору, я думаю, будуть умови, щоб наприкінці червня ці три країни підписали Угоду офіційно і красиво’‘, – сказав Більдт.
Раніше новообраний президент України Петро Порошенко заявив про готовність підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом одразу після інавгурації. Церемонія інавгурації новообраного президента України Порошенко відбудеться 7 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас