Порошенко обіцяє надати свій план стабілізації на Сході одразу після інавгурації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко обіцяє надати свій план стабілізації на Сході одразу після інавгурації

Казна та Політика
406
Обраний президентом Петро Порошенко обіцяє надати план стабілізації для Луганської та Донецької областей одразу після інавгурації.
Про це він заявив під час зустрічі з американським президентом Бараком Обамою, передає прес-служба Порошенка.
За його словами, одразу після інавгурації готовий представити план миру і стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях.
“Ми покладаємо великі надії на зустріч G-7 та рішення, які будуть направлені на мирне врегулювання ситуації в Україні. Також сподіваємося отримати позитивні сигнали під час зустрічі в Нормандії, на яку Україну запрошено як країну-учасника антигітлерівської коаліції для святкування Дня висадки десанту союзників”, – заявив Порошенко.
“Буде дуже символічно, якщо в Нормандії ми зможемо розпочати процес мирного врегулювання в Україні”, – підкреслив він.
У свою чергу Сполучені Штати готові підтримати Україну як у здійсненні внутрішніх перетворень, так і сприяти встановленню багатостороннього діалогу з Росією для врегулювання ситуації на Сході України.
Під час саміту Великої Сімки президент США Барак Обама проведе консультації зі своїми європейськими партнерами щодо їхнього активного залучення до врегулювання ситуації на Сході України.
Також можливості для започаткування такого діалогу напрацьовуються в рамках підготовки до святкування 70-річчя висадки союзників у Нормандії.
Обама підкреслив, що потрібна міцна підтримка міжнародної спільноти ініціатив Петра Порошенка стосовно Росії, а саме – припинення механізмів фінансування сепаратистів та їхньої армійської підтримки і чітко дотримуватися української територіальної цілісності та її суверенітету.
“Також дуже важливо об’єднання міжнародної спільноти навколо розуміння, що порушення міжнародного права неприпустимо. Потрібно, щоб містер Путін чітко усвідомив, що не існує ніякої іншої можливості крім налагодження дружніх відносин із сусідніми з Росією країнами. Це має бути продемонстровано найближчим часом”, – підкреслив Обама.
Він запевнив, що США готові сприяти модернізації українського сектора економіки і допомогти диверсифікації енергетичних поставок в Україну.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас