Банківська криза в Росії: друга за величиною банківська мережа закриє 200 відділень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська криза в Росії: друга за величиною банківська мережа закриє 200 відділень

Фондовий ринок
3502
ХКФ банк” у першому півріччі закриє 200 офісів і скоротить близько 1,4 тис. осіб, заявив глава банку Іван Світек.
“У нас друга за величиною мережа після Сбербанку – 1 тис. банківських офісів, 1 тис. кіосків (міні-офісів) і більш ніж 90 тис. пунктів активних партнерів, що видають не менше одного кредиту на місяць”, – зазначив Світек в інтерв’ю “Інтерфаксу”.
“Зараз ми більш ретельно дивимося на прибутковість цих офісів. Ми дивимося їхню локацію, їхню форму і так далі. І якщо ми бачимо, що офіс не потрібен, ми його закриваємо”, – пояснив Світек. “Частину з них ми вже закрили, частина – в процесі закриття. Ми намагаємося, щоб процес був м’яким”, – підкреслив банкір.
Відповідно, банк скорочує штат співробітників. У середньому на офіс припадає сім осіб, і скорочення зачіпають близько 1,4 тис. осіб. “Звичайно, ми й набираємо нових людей. Але зараз потрібно економити гроші і два рази думати про кожну копійку. Було три роки бурхливого зростання, і я думаю, нинішній період охолодження дуже корисний для банків. Накопичилося багато проектів, можливо, не всі зараз потрібні і не принесуть дохід у короткий термін. Це – можливість переглянути доцільність всіх проектів”, – вважає Світек.
“Ми вважаємо, що для поліпшення якості обслуговування потрібно також дати можливість самообслуговування. Ми купуємо 1,2 тис. терміналів. У нас великі потоки людей, і логічно, що ми будемо пропонувати такі послуги клієнтам. Плануємо встановлювати їх в офісах банку”, – пояснив банкір.
На першому етапі термінали дадуть змогу гасити кредити, на другому – здійснювати будь-які платежі.
ХКФ банк” очікує на подальше збільшення обсягу депозитів, зокрема, у квітні депозити збільшилися на 4 млрд руб., тобто приріст у травні. Однак портфель кредитів скорочується. “Частково це пов’язано з тим, що ми реально більш ретельно обираємо клієнтів. Але також вплинула сезонність, у нас навіть у гарні роки в I кварталі відзначалося падіння портфелів.”, – зазначив Світек.
“За підсумками року ми очікуємо на невеликий плюс за портфелем. Є прогнози, що ринок зросте на 20-25%, але мої очікування нижчі цієї цифри. Ми говорили, що будемо зростати за ринком. Ми виростемо, але це буде консервативне зростання. Для нас важливіша якість”, – підкреслив банкір.
За підсумками I кварталу “ХКФ банк” посідає 23-е місце за розміром активів серед російських банків, восьме місце за обсягом коштів фізосіб і третє місце за портфелем кредитів фізособам.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас