"АвтоКрАЗ" наростив виробництво майже на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоКрАЗ" наростив виробництво майже на 50%

Фондовий ринок
904
ПАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, в січні-травні 2014 року випустив 377 автомобілів, що на 49,6% перевищує аналогічний показник 2013 року. Відповідно до прес-релізу підприємства, при цьому в травні виробництво автомобілів збільшилося на 5,5% до квітня поточного року – до 95 авто, а обсяг виробництва в грошовому вираженні збільшився на 31%.
Таким чином, компанія продовжила демонструвати щомісячну динаміку приросту виробництва, що спостерігається від початку року. У прес-релізі підкреслюється, що виготовлені в травні автомобілі, як і в попередні місяці, поставлені переважно на експорт.
За січень-травень “АвтоКрАЗ” також збільшив випуск запасних частин на 42,6% до аналогічного періоду минулого року – до 25,7 млн ​​грн, виробництво литва виросло на 41,2%, до 27,4 млн грн.
Минулого місяця в рамках плану дослідно-конструкторських робіт було виготовлено нове самохідне шасі КрАЗ Н27.3ЕХ колісної формули 8х8, яке зараз демонструється на Міжнародному будівельному форумі СТТ-2014.
У компанії також повідомляють, що з метою підвищення якості випущених деталей, а також зниження витрат на енергоносії і трудомісткість виготовлення деталей, в агрегатному виробництві автозаводу введений в дію новий сверлильно-фрезерний обробний центр DAHLIN виробництва фірми GOODWAY (Тайвань), в який інвестовано близько 1 млн грн. Пропускна спроможність центру – 10 тис. деталей на рік при однозмінному режимі роботи. Його впровадження дозволить також отримати річний економічний ефект розмірои понад 0,5 млн грн, і замінити чотири одиниці фізично зношеного обладнання.
“Після освоєння випуску на цьому центрі наконечників тяг рульових трапецій він зможе замінити ще три од. старого обладнання”, – наголошується в прес-релізі.
На сьогодні підприємство працює над виконанням плану червня, а також займається питаннями якості, оптимізації виробництва для зниження собівартості продукції, підготовкою цехів до зими.
“АвтоКрАЗ” випускає 33 базові моделі, більш ніж 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи у всіх галузях економіки та Збройних силах України. Автомобілі холдингу також експлуатуються більш ніж в 60 країнах світу. Близько 80% виробленої продукції експортується.
За підсумками 2013 року “АвтоКрАЗ” випустив 930 автомобілів (у 2008 році – більше 3,6 тис.), що на 15,1% перевищило аналогічний показник 2012 року, чистий прибуток збільшився майже на 30%, до 19,79 млн. грн. У поточному році планує збільшити випуск автомобілів на 40%, до 1,3 тис.
“АвтоКрАЗ” входить до складу фінансово-промислової групи “Фінанси та Кредит”, підконтрольної українському бізнесменові Костянтину Жеваго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас