КМДА: на Троєщину пустять швидкісний трамвай, а потім переобладнають його в метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: на Троєщину пустять швидкісний трамвай, а потім переобладнають його в метро

Казна та Політика
1241
Київська міськадміністрація вважає, що спочатку потрібно побудувати трамвайну гілку на Троєщину, а в перспективі – замінити її метрополітеном. Про це повідомила прес-служба КМДА.
За її даними, трамвайну гілку через Дніпро можна побудувати вже через 2-3 роки, а коштувати вона буде майже в 7 разів менше, ніж гілка метро.
“Водночас у КМДА не відмовляються від перспективи прокладки підземки на Троєщину в майбутньому. Саме тому перед розробниками стоїть технічне завдання спроектувати трамвайну лінію таким чином, щоб надалі при порівняно незначних змінах переобладнати її під потреби метрополітену. Так, наприклад, обладнання тягових підстанцій метро і трамвая ідентичні, за винятком понижувального трансформатора, який може бути без ускладнень замінений, висота посадочних платформ і ширина шляхів також збігається”, – вказано в повідомленні.
Будівництво трамвайної гілки дозволить через кілька років збільшити провізну спроможність швидкісного трамвая на виході з Троєщини на 17 тис. пасажирів на годину, а транспортну систему на переході через Дніпро – на 20 тис. пасажирів.
Нагадаємо, голова Київської міськадміністрації Володимир Бондаренко в інтерв’ю LB.ua заявив, що метрополітен для Києва зараз – занадто дороге задоволення. “Це коштує 20 млрд, а у нас бюджет міста – 12,5 млрд. Тому ми вперше в Україні за принципом “лего” пускаємо з Троєщини на правий берег лінію, коли на шпалах буде не дві рейки – а чотири. Дві для метро і дві для трамвая. Запустити трамвай коштує 2,6 млрд, такі гроші ми знайдемо. А перевозити можна таку ж кількість людей і в такому ж темпі”, – сказав він.
Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект по включенню Троєщини в мережу метрополітену був розроблений ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас