"Нафтогаз" підтвердив перенесення подання позову на "Газпром" до Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підтвердив перенесення подання позову на "Газпром" до Стокгольмського арбітражу

Енергетика
617
НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” почали обговорення “пакетної угоди”, а питання про перенесення тяжби в Стокгольмський арбітраж буде прямо залежати від результатів цих переговорів. Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
Як повідомляється, в рамках тристоронніх переговорів у Брюсселі, НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” почали обговорення “пакетної угоди”, яке має врегулювати всі аспекти газового спору про придбання українською стороною російського газу.
Якщо найближчим часом сторони не домовляться про основні параметри такої угоди, “Нафтогаз” буде змушений подати позов до Стокгольмського арбітражу з врегулювання спору, процедура підготовки якого була завершена 30 квітня 2014 р.
Нагадаємо, вчора голова “Газпрому” Олексій Міллер заявив про досягнення російською і українською сторонами домовленості не вирішувати газове питання в Стокгольмському арбітражному суді.
Раніше Міллер також заявив, що допускає зниження ціни на газ для України.
Звернемо увагу, 30 травня “Нафтогаз” перерахував “Газпрому” 786,366 млн дол за газ, імпортований у лютому-березні 2014 р., повністю сплативши постачання природного газу в Україну за I квартал 2014 р. за ціною 268,5 дол за тис. куб. м, яка не заперечується “Нафтогазом”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас