НБУ викупив з Міжбанку $215 млн для згладжування різких коливань гривні, аукціон з продажу автомобілів Кабміну провалився - підсумки понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ викупив з Міжбанку $215 млн для згладжування різких коливань гривні, аукціон з продажу автомобілів Кабміну провалився - підсумки понеділка

1541
У п’ятницю НБУ викупив з Міжбанку $215 млн – для згладжування різких коливань гривні
Національний банк України (НБУ) 30 травня придбав на міжбанківському валютному ринку $215 млн, повідомляється на веб-сайті Нацбанку. “Нацбанк бачить своє завдання в згладжуванні різких коливань курсу гривні. Крім того, враховується необхідність вживання заходів з поповнення міжнародних резервів держави. Тому було прийнято рішення вийти 30 травня на міжбанківський валютний ринок для купівлі іноземної валюти”, – роз’яснив в повідомленні причини інтервенції заступник директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олександр Арсенюк.
НБУ розпочав перевірку 35 найбільших українських банків – на вимогу МВФ
Національний банк України розпочав діагностичне обстеження 35 найбільших за розміром активів банків України, що передбачено програмою «Stand-bу» МВФ та проектом Світового банку з підтримки фінансового сектора України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Нацбанку Степан Кубів.
Аукціон з продажу автомобілів Кабміну провалився
На аукціон з розпродажу 73 авто з гаража Кабміну зареєструвався лише один учасник. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак. “Тобто вже зараз можна сказати, що під час призначеного на 6 червня аукціону не будуть розпродані всі виставлені лоти”, – повідомляє Семерак. Водночас міністр зазначив, що непродане майно Кабміну буде виставлено на наступному аукціоні, який відбудеться через два тижні після першого.
“Газпром” переніс режим передоплати для України – але лише на тиждень
“Газпром” підтвердив отримання в понеділок від “Нафтогазу України” першого траншу за постачання газу – $786 млн. Голова російського концерну Олексій Міллер заявив журналістам: “Ми вітаємо початок погашення боргу Україною і переносимо режим передоплати на 9 червня”.
Банківська криза в Росії набирає обертів: ЦБ Росії відкликав ліцензії ще у трьох банків
Центральний банк РФ відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у московського банку “Софріно”, московського КБ “Банк БФТ” і у іркутського “​​Радіан”. За величиною активів на 1 травня “Софріно” посідав 315-е місце в банківській системі Росії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас