Інфляція в Німеччині в травні несподівано сповільнилася до мінімуму з лютого 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Німеччині в травні несподівано сповільнилася до мінімуму з лютого 2010 р.

Світ
84
Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, збільшилися в травні 2014 року на 0,6% в річному вираженні, мінімальними темпами з лютого 2010 року, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни (Destatis).
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували менш значного зниження показника інфляції – до 1% з квітневих 1,1%.
Щодо квітня ціни впали на 0,3%, тоді як очікувалося їхнє зростання на 0,1%.
Споживчі ціни, розраховані за німецькими стандартами, збільшилися в травні на 0,9% порівняно з тим же місяцем 2013 року і опустилися на 0,1% порівняно з квітнем. Експерти прогнозували, що інфляція сповільниться до 1,1% в річному вираженні з 1,3% місяцем раніше, при цьому травневі ціни будуть на 0,1% вищі за квітневі.
“Якщо правлінню Європейського центрального банку (ЄЦБ) потрібна була ще одна причина для вжиття заходів, то у вигляді німецьких статданих вони її отримали”, – зазначив аналітик NordLB Йенс Крамер.
Учасники ринку очікують від голови ЄЦБ Маріо Драгі безпрецедентних заходів для боротьби з дефляційними ризиками у валютному блоці, від негативних ставок за депозитами до надання ліквідності з умовою збільшення кредитування дрібних підприємств. Наступне засідання правління банку відбудеться 5 червня.
За оцінками експертів, опитаних Bloomberg, інфляція у 18 країнах єврозони сповільнилася в травні до 0,6% у річному вираженні з квітневих 0,7%, тобто залишилася нижче 1% вже 8-й місяць поспіль, тоді як орієнтир ЄЦБ становить 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас