Кримська влада навряд чи володіє ресурсами для цивілізованого проведення грошових реформ, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська влада навряд чи володіє ресурсами для цивілізованого проведення грошових реформ, - експерт

1049
Поспіх в переході Криму на російський рубль потребує посиленого контролю за ціноутворенням і обмінними курсами. При цьому малоймовірно, що в поточній ситуації влада володіє усіма необхідними ресурсами для цивілізованого проведення подібних реформ, переконаний фінансовий аналітик Альпарі, Олександр Михайленко.
У Криму, через його нового статусу, досі не налагоджена діяльність банків. Населення не може повною мірою користуватися пластиковими картами та інтернет-банкінгом. Кримчани обмежені у варіантах обміну або переказу валюти в електронну форму.
“Отже, ті, хто не встиг конвертувати готівкову гривню в рубль як і раніше, будуть змушені здійснювати обмін за поточним курсом, на тлі чого діюча влада повинна докласти максимум зусиль для виключення ситуацій штучного заниження цін в пунктах обміну валют. Рітейлери також можуть користуватися поточною ситуацією, невиправдано завищуючи ціни, чому також має негайно кластися край”, – аналізує Михайленко.
“Крім цього негайний перехід на рубль створить додаткові конвертаційні витрати для фізичних та юридичних осіб, пов’язаних довгостроковими кредитно-грошовими відносинами з Україною”, – додав він.
Нагадаємо, 1 червня Крим остаточно перейшов на рублі. раніше перехідний період планувався до 1 січня 2016 р., однак згодом був скорочений.
Більше про зміну валюти на півострові читайте в статті “Хід рублем: як Крим зі “скрипом” переходить на російську валюту”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас