Перехід на рубль зараз не є найбільшою проблемою Криму, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на рубль зараз не є найбільшою проблемою Криму, - експерт

2288
Наслідки від різкого переходу на рубль усе ж менші, ніж ті, які має економіка півострова від того, що вона не може виконувати властиві їй функції, у першу чергу – як курортна зона. Про це в коментарі Finance.UA розповів аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“Почалося літо, і, умовно кажучи, якщо раніше приїздили з будь-якої точки світу туристи, чи то з України, чи з Росії, та хоч і з Монголії, аби вони лишень привозили гроші. Це було основним, що задовольнило б кримчан. На сьогоднішній день у них основна проблему буде саме у тому, що притоку туристів не очікується. Це є основною проблемою. Решта – це додаткові мінуси, але вони не визначають так загальну картину, як те, що відбулося з курортним сезоном”, – пояснив Жолудь. Як відомо, кожен п’ятий підприємець в Криму так чи інакше пов’язаний із туризмом.
“З переходом на рублі почали поспішати з тієї точки зору, аби показати успіхи нової влади: мовляв, ось, могли перейти наприкінці року, але йдемо на зустріч побажанням населення відчути себе частиною Росії, тому пришвидшуємо процес”, – припускає експерт.
“В принципі, майже завжди основна ідея – це не те, якою валютою розраховуватися, а те, звідки вона приходить. Якщо Російська Федерація дійсно змогла одномоментно надати таку масу коштів, щоб забезпечити готівковий обіг російського рубля, то в принципі це не має бути великою проблемою. Насправді, питання завжди в тому, що нам потрібна якась кількість готівки, яка буде на руках населення. Відповідно, цю готівку треба привезти і роздати, аби люди її мали, могли користуватись, тощо. Це і є, зазвичай, основна проблема таких переходів”, – додав він.
Нагадаємо, 1 червня Крим остаточно перейшов на рублі. раніше перехідний період планувався до 1 січня 2016 р., однак згодом був скорочений.
Більше про зміну валюти на півострові читайте в статті “Хід рублем: як Крим зі “скрипом” переходить на російську валюту”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас