Білоруси вивозять все більше товарів з Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруси вивозять все більше товарів з Польщі

Світ
1275
У першому кварталі 2014 року польські митники на прикордонних переходах Підляського воєводства, що межує з Білорусією, зареєстрували понад 230 тис. документів Tax Free на 200 млн злотих, або 65,7 млн доларів. Це на 200 млн злотих, тобто на 20%, більше, ніж за весь 2012 рік. Товари з поверненням ПДВ через два погранпереходи воєводства вивозили 65 тис. осіб, заявив прес-секретар Митної служби Польщі в Білостоці Мацей Чарнецький.
Статистикою, правда, поки що не враховано товари, вивезені авіатранспортом, а також вивезені без оформлення Tax Free, пише мінське видання “Телеграф” з посиланням на Gazeta.pl.
У Люблінському воєводстві, яке межує з Білорусією і Україною, за п’ять місяців поточного року в рамках системи Tax Free було зареєстровано вивіз товарів на 617 млн ​​злотих (близько 200 млн доларів). Найчастіше іноземці, в основному білоруси, вивозять з Польщі електроніку, побутову хімію і споживчі товари.
Польські митники звертають увагу, що зростає інтерес до електронної реєстрації документів Tax Free. Завдяки цьому обслуговування документів відбувається легше, а перетин кордону швидше.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас