Керченським мостом може зайнятися Російська залізниця - замість "Автодора" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керченським мостом може зайнятися Російська залізниця - замість "Автодора"

Світ
769
Повноваження замовника моста через Керченську протоку можуть перейти від держкомпанії “Автодор”, яка відповідає за розвиток платних доріг в РФ, до ВАТ “Російські залізниці” (MOEX: RZHD) (РЖД), повідомляють російські ЗМІ з посиланням на федерального чиновника, який курирує транспорт, і э одним ыз членів міжвідомчої робочої групи з мосту.
“Правда, поки що РЖД навіть не визначили, скільки залізничних шляхів потрібно прокласти через Керченську протоку виходячи з прогнозів вантажопотоку – один або два. Через це незрозуміло, і скільки буде автомобільних смуг, а, отже, складно судити про вартість”, – зазначив один зі співрозмовників газети.
Передача повноважень РЖД – лише одна з пропозицій, підкреслив ще один співрозмовник видання, який бере участь у підготовці проекту: остаточних рішень немає – не ясно навіть, чи буде побудований міст, тунель або і те й інше.
Уряд доручив готувати проект “Автодору”, ще коли міст через протоку розглядався як спільний російсько-український інвестиційний проект. Після приєднання Криму президент РФ Володимир Путін оголосив, що міст повинен бути і автомобільним, і залізничним. У РЖД вже є досвід будівництва та утримання аналогічних об’єктів, пояснив газеті федеральний чиновник.
Попередні оцінки будівництва моста – від 110 млрд до 200 млрд руб. без урахування витрат на під’їзні дороги. Міністерство транспорту РФ заклало 200 млрд руб. в проект ФЦП з розвитку Криму на підставі розрахунків “Автодору”, але остаточну вартість можна буде назвати, коли буде готове техніко-економічне обгрунтування. Його підсумки повинні бути представлені лише восени, але вже до 1 липня В.Путін доручав визначити вартість та джерела фінансування моста через Керченську протоку з урахуванням закінчення будівництва у 2018 р. Поки що в оновленій програмі діяльності “Автодору” до 2020 р. закладено близько 1 млрд руб. на підготовчі роботи.
Представник Мінтрансу повідомив газеті, що на останньому засіданні міжвідомчої робочої групи з будівництва моста зміна замовника не обговорювалася. Представник РЖД відмовився від коментарів. “Автодор” готує ТЕО проекту, зазначив представник держкомпанії: обговорюються маршрути, технологічні рішення, економіка різних варіантів. Хто буде реалізовувати проект від держави – ​​питання, яке знаходиться в компетенції уряду РФ, додав він.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас