Міндоходів викрило конвертаційний центр з обігом у понад 300 млн грн. - на Дніпропетровщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів викрило конвертаційний центр з обігом у понад 300 млн грн. - на Дніпропетровщині

Казна та Політика
1421
На Дніпропетровщині викрито конвертаційний центр, що складався з 11 фіктивних фірм і встиг “відмити” більше 300 млн. гривень.
Співробітники слідчого та оперативного управлінь фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Дніпропетровську припинили діяльність потужного конвертаційного центру, до складу якого входили 11 фіктивних підприємств, зареєстрованих чи придбаних на підставних осіб. На рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання від підприємств з кількох областей України надходили значні суми коштів, які згодом переводились у готівку.
До складу злочинного угрупування входили 10 активних учасників (організатори, бухгалтери та кур’єри). За попередніми оцінками фахівців, за період існування конвертаційного центру обсяг «проконвертованих» коштів склав понад 300 млн. грн., внаслідок чого держава понесла суттєві збитки.
Під час проведення обшуків у тіньових офісах, помешканнях та приватних автівках організаторів було вилучено 400 тис.грн. готівки, 20 системних блоків, первинну бухгалтерську документацію, 30 печаток та штампів фіктивних фірм, дві чекові книжки.
На банківські рахунки конвертаційного центру, на яких заблоковано більше 1 млн. грн., накладено арешт.
Наразі розпочато проведення першочергових оперативно-слідчих заходів щодо підприємств, які скористались незаконними послугами центру, та притягнення винних до відповідальності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас