Іспанія в п'ятницю представить пакет стимулюючих заходів на 6,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія в п'ятницю представить пакет стимулюючих заходів на 6,3 млрд євро

Світ
99
Влада Іспанії планує цього тижня представити новий пакет заходів зі стимулювання економіки, обсяг якого оцінюється в 6,3 млрд євро, заявив прем’єр-міністр країни Маріано Рахой.
На конференції за участю близько 200 представників бізнесу він зазначив, що в п’ятницю уряд затвердить деталі плану, який повинен вплинути на економіку в другому півріччі цього року, повідомило іспанське новинне агентство EFE.
М.Рахой повідомив також, що ставка податку на прибуток компаній буде зменшена до 25% з нинішніх 30%.
Нові заходи будуть спрямовані на підвищення конкурентоспроможності економіки країни і на створення нових робочих місць. Основна ідея, за його словами, полягає “в зниженні податків”.
На сьогодні рівень безробіття в Іспанії становить близько 26%, більше половини молодих людей віком до 24 років не мають роботи.
Іспанській економіці, яка посідає четверте місце за величиною в Європі, вдалося вийти із затяжної рецесії, що почалася в 2008 році, в кінці минулого року. У першому кварталі поточного року ВВП країни збільшився на 0,4% щодо попередніх трьох місяців. Підйом на 0,6% в річному численні став найбільш суттєвим за три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас