США можуть оштрафувати банк BNP Paribas на $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть оштрафувати банк BNP Paribas на $10 млрд

Фондовий ринок
742
США оштрафує один з найбільших французьких банків BNP Paribas на $10 млрд за порушення ембарго стосовно Ірану, Кубb і Судану. Про це повідомляє телеканал BFM-TV.
«Влада США має намір оштрафувати провідний французький банк BNP Paribas на $10 млрд. За її оцінками, банк з 2002-го по 2009 рік порушував ембарго, накладене на співпрацю з Іраном, Кубою і Суданом», – йдеться в телесюжеті.
Ця сума може стати одним з найбільших штрафів, які будь-коли виплачував владі США банк. Вони також вказують, що розслідування Мінфіну стосовно фінансового інституту триває вже близько року. BNP Paribas, в свою чергу, вказує видання, намагається зменшити суму виплат хоча б до $8 млрд. Раніше ЗМІ повідомляли, що влада хоче отримати від банку тільки $3,5 млрд.
Мін’юст також розглядає можливість тимчасово заборонити BNP Paribas здійснювати фінансові операції з доларами. Остаточної домовленості між владою і самим банком поки немає.
За відомостями The Wall Street Journal, США досі не стягували з окремого банку більше $13 млрд відповідно до позасудової домовленості. Таку суму в листопаді 2013 року погодився виплатити американському Мін’юсту банк JP Morgan Chase в обмін на припинення більшої частини розслідувань, які американські регулюючі органи вели щодо нього у зв’язку з підозрами в незаконних операціях з цінними паперами.
Як зазначають ЗМІ, влада США домагається компенсації також і від інших фінансових інститутів за угоди з державами, проти яких США ввели санкції.
Так, в 2012 році банк Standard Chartered виплатив владі США $327 млн за порушення американських санкцій проти Ірану, Лівії, М’янми і Судану в період з 2001 по 2007 рік. Крім того, цей фінансовий інститут погодився заплатити $340 млн нью-йоркським регуляторам для зняття аналогічних звинувачень. Таким чином, загальна сума штрафів склала $667 млн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас