Суд Британських Віргінських островів заарештував активи українського мільярдера Тарути - за позовом ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Британських Віргінських островів заарештував активи українського мільярдера Тарути - за позовом ВТБ

Особисті фінанси
3200
Суд Британських Віргінських островів заарештував активи глави Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути. Рішення було прийнято за позовом ВТБ, який намагається стягнути з Тарути 30 млн дол за кредитом, який не був виплачений.
Як повідомляється, губернатор також повинен розкрити всю інформацію про свої активи в усьому світі вартістю більше 50 тис. дол.
Під арешт потрапили вісім компаній, у тому числі київський готель Hyatt, Українська гірничо-металургійна компанія, виробник залізобетонних виробів “Нові інженерні технології”, “Енергомашспецсталь”, а також акції корпорації “Індустріальний союз Донбасу”, в якій Тарута є міноритарієм.
Активи колишнього співвласника Evraz Group Олександра Катуніна, який виступав поручителем за кредитом разом з Тарутою, також опинилися під арештом. Заморожені акції восьми компаній і три банківські рахунки (два на Кіпрі і один у Швейцарії).
Протягом 14 днів Тарута і Катунін повинні, за рішенням суду, відзвітувати про всі свої активи у всьому світі, вартість яких перевищує 50 тис. дол.
Наприкінці травня активи Тарути були заарештовані ще в одному офшорі – на Кіпрі, де суд підтримав вимоги ВТБ у зв’язку з невиплаченими кредитом, за яким донецький губернатор виступив поручителем. Під арешт потрапили вісім структур, пов’язаних з Тарутою. Серед арештованих активів – акції “Індустріального союзу Донбасу”, які Тарута контролює через Dargamo Holdings Ltd., іфутбольного клубу “Металург” (Донецьк), 25,3% акцій якого належать компанії Тарути Arrowcrest Ltd.
Кредит, за яким Тарута і Катунін виступили поручителями, був взятий у ВТБ в 2011 р. ТОВ “Єнісейський фанерний комбінат”. ВТБ надав компанії суму близько 203,2 млн дол, зараз її заборгованість становить 181,3 млн дол. Тарута і Катунін виступили поручителями на суму понад 30 млн дол.
Після того, як відносно Єнісейської фанерної компанії було розпочато справу про банкрутство, ВТБ подав позов про стягнення 30 млн дол з Тарути і Катуніна. Позов був задоволений спочатку Міщанським судом Москви, а потім і кіпрським правосуддям.
Нагадаємо, Тарута був призначений на пост глави Донецької облдержадміністрації в березні 2014 р. За даними українського Forbes, Тарута зі статком 597 млн ​​дол посідає 16-е місце в списку найбагатших людей України. Бізнесмен також є президентом футбольного клубу “Металург”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас