Лише 5% житла в київських новобудовах купується через держпрограми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 5% житла в київських новобудовах купується через держпрограми

Казна та Політика
298
За допомогою державних житлових програм, реалізованих Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, купується приблизно 5% житла від усього первинного ринку житла столиці. Про це повідомив директор Іпотечного центру в Києві та Київській області Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
“У 2013 році на первинному ринку столиці за рахунок державних програм було придбано 723 квартири. Однак, за даними, поширеними авторитетними спеціалізованими консалтинговими компаніями, всього за минулий рік у Києві в недобудованих будинках було продано близько 14 тис. квартир. Таким чином, можна зробити висновок, що в даний час обсяг житла, яке реалізоване в столиці протягом минулого року за рахунок державних житлових програм, займає приблизно 5% від усього первинного ринку Києва”, – зазначив Комнатний.
Раніше повідомлялося, що Фонд молодіжного будівництва просить уряд фінансово підтримати житлові програми. У Держфонді вважають, що Держпрограми стагнують, а заявлене в них фінансування практично не здійснюється.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас