Україна з 2010 року отримала 1 млрд грн від ООН за участь в миротворчих місіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна з 2010 року отримала 1 млрд грн від ООН за участь в миротворчих місіях

Казна та Політика
304
Україна з 2010 року отримала 1 млрд грн компенсації від Організації Об’єднаних Націй за участь українських військових у миротворчих місіях.
Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил Андрій Ординович.
«За останні п’ять років це приблизно 1 млрд грн», – сказав він.
Він зазначив, що участь у миротворчих місіях приносить значний дохід до бюджету України, зокрема, в 2013 році від Генерального секретаріату ООН було отримано близько 151 млн. гривень, а у 2010 році – близько 160 млн. гривень.
Водночас Ординович зазначив, що Україна також витрачає значні суми, що обчислюються у десятки мільйонів гривень, на підготовку своїх пілотів вертольотів, які беруть участь у миротворчих місіях.
При цьому він зазначив, що зараз Україна не так активно бере участь у миротворчих місіях, і якщо в 2002-2003 роках Україна входила до десятки з кількості своїх миротворців, то зараз вона посідає 37-е місце.
Загалом у країнах Африки та в Косово в миротворчих місіях беруть участь 750 українських військових, з яких 67 – це штабний персонал.
Всього Україна брала участь у 23 миротворчих місіях, в яких взяли участь близько 42 тис. українських військовослужбовців. 51 миротворець загинув, беручи участь у цих місіях.
Також Ординович висловив жаль, що Росія досі не віддає Україні її судна, які використовуються в миротворчих місіях.
Зокрема, мова йде про корвети Військово-морських сил України «Тернопіль», «Луцьк» і великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», що знаходяться в бухті Севастополя.
Як повідомляли «Коментарі», Міністерство оборони допускає повернення з Африки українських миротворців, зокрема, пілотів вертольотів, для участі в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас