Турпотік до Москви знижується на тлі українських подій - Російський союз туріндустрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турпотік до Москви знижується на тлі українських подій - Російський союз туріндустрії

Світ
409
За оцінками експертів, продажі турів до російської столиці впали на 15-30% порівняно з минулим роком на тлі української кризи, повідомив у п’ятницю сайт Російського союзу туріндустрії (РСТ).
За даними РСТ, найбільше “охолодження” демонструють туристи з США та Європи, де антиросійська пропаганда особливо сильна. За даними туроператорів, розпал кризи “небронювань” припав на березень-квітень, що співпало за часом з возз’єднанням Криму з Росією і загостренням обстановки на південному сході України.
“Зараз ситуація трохи почала розряджатися, туристи запитують путівки на серпень. Однак розраховувати на відкладений попит повною мірою не доводиться, оскільки основні продажі літнього сезону вже минули”, – пояснили РСТ в компаніях.
Висновки туроператорів підтверджують московські готельєри, констатує РСТ. За словами генерального директора готелю “Вега-Ізмайлово” Валерія Максимова, протягом останнього місяця близько 60% іноземних бронювань було скасовано. Нових заявок надходить вкрай мало.
“Як не дивно, така реакція спостерігається з боку досить лояльних по відношенню до Росії ринків, зокрема, Китаю. Люди, мабуть, погано уявляють, де проходить кордон з Україною, і побоюються опинитися в зоні збройного конфлікту”, – зауважив В. Максимов.
За оцінками В.Максимова, загальне падіння попиту до кінця року може становити близько 20%.
Як розповіли РСТ представники засобів розміщення, навесні в сегменті “п’ять зірок” знизилося завантаження більшості московських готелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас