Кличко має намір будувати метро на Троєщину - на відміну від голови КГГА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко має намір будувати метро на Троєщину - на відміну від голови КГГА

Казна та Політика
4706
Новообраний мер Києва Віталій Кличко, на відміну від голови Київської міськадміністрації Володимира Бондаренка, має намір будувати метрополітен на Троєщину.
“Воно буде будуватися. Для того, щоб побудувати міст на Троєщину, потрібно 4,5 млрд грн… За ці півтора роки зможемо побудувати міст. Якщо відверто, “Київміськбуд” освоює 1 млрд грн на рік. Чи зможе він реалізувати за півтора року міст? Ми сподіваємося”, – заявив Кличко.
Бондаренко в інтерв’ю LB.ua заявив, що метрополітен для Києва зараз – занадто дороге задоволення і запропонував будувати замість нього гілку швидкісного трамвая.
“Для мене важливо, щоб розмови про Троєщину не закінчилися порожніми розмовами. Метро туди запустити неможливо. Це коштує 20 млрд, а у нас бюджет міста – 12,5 млрд. Тому ми вперше в Україні за принципом “лего” пускаємо з Троєщини на правий берег лінію, коли на шпалах буде не дві рейки – а чотири. дві для метро і дві для трамвая. Запустити трамвай коштує 2,6 млрд, такі гроші ми знайдемо. А перевозити можна таку ж кількість людей і в такому ж темпі”, – сказав він.
Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект з включення Троєщини до мережі метрополітену був розроблений ще минулого століття, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.
Загальна вартість будівництва гілки метро на Троєщину оцінюється більш ніж у $2 млрд. Гроші для нього планували взяти в кредит у російського Зовнішекономбанку. З урахуванням нинішніх відносин між Україною і Росією ця позика виглядає малореальною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас