У Києві шахраї заробляють на пенсіонерах, яким не допомогли дорогі ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві шахраї заробляють на пенсіонерах, яким не допомогли дорогі ліки

Кримінал
907
У столиці з’явилися шахраї, які заробляють на довірливих пенсіонерах. Роблять це під благородним приводом: повернення коштів постраждалим від нечесних продавців ліків, які не відповідають меднормам (у тому числі БАДи і всілякі добавки). Дільці телефонують літнім людям, запитують, чи купували вони колись дорогі медикаменти, які потім не допомагали, і якщо так – пропонують повернути витрачені кошти. Але просять доплатити за свої послуги і перевести кошти на банківський рахунок, і ще заплатити за доставку грошей додому.
«Шахраї вимагають оплатити їхні послуги. Починають з невеликої суми, а потім кожен день збільшують її, пояснюючи індексацією, а потім вимагають нічим не виправдану суму за доставку грошей на адресу потерпілого! Для перерахування коштів надають номер картки свого «керівника», пояснюючи це тим, що приватна особа не може перераховувати гроші держказначейству. Мовляв, він ці гроші перерахує їм як приватний підприємець», – розповіла «Сегодня» киянка Лідія Жежерун. Але коли людина відмовляється платити за доставку грошей (йдеться про тисячі гривень і більше), назад вона нічого не отримує.
Шахраї кажуть, що працюють від Департаменту соцполітики КМДА, і називають себе фондом соціальних ініціатив і організацій. «Я вперше про це чую! У нас немає таких фондів. Є територіальні центри з обслуговування літніх громадян на дому. Я дам команду все перевірити. Але думаю, що людям варто одразу звертатися до міліції – це аферисти», – запевнив «Сегодня» Сергій Бичков, директор Департаменту соцполітики КМДА. В Асоціації виробників медпрепаратів України теж не чули про подібний фонд. «Судячи з усього, в Києві діють аферисти, які змогли якимось чином отримати контактну базу людей, що користуються дорогими і, можливо, неякісними медпрепаратами і тепер обдзвонюють клієнтів, щоб отримати від них гроші. Людям варто звертатися в міліцію», – говорить президент асоціації Петро Багрій.
У главку столичної міліції підтверджують, що такий метод «розводу» громадян існує. «Тільки за останній місяць до нас звернулися більше 10 громадян, яких ошукали за вказаною вами схемою. В основному це люди з регіонів. Знайти ділків непросто, вони змінюють телефони. Але ми їх вже шукаємо. А пенсіонерам радимо не вестися на подібні пропозиції», – кажуть у главку столичної міліції.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас