Енергоефективність в Україні в 11 разів нижче, ніж у середньому по ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоефективність в Україні в 11 разів нижче, ніж у середньому по ЄС

Енергетика
894
Енергоефективність в Україні в 11 разів нижче, ніж у середньому по ЄС. Про це під час брифінгу заявив директор Секретаріату Енергетичного співтовариства Янеш Копач. “Україна споживає майже в десять разів більше кінцевої енергії на одиницю ВВП, ніж у середньому по ЄС. Це пов’язано з поганим станом енергетичної інфраструктури, низьким ККД і великими втратами при розділі енергії”, – розповів він.
На думку експерта досягнути скорочення енергоспоживання в Україні на 30% до кінця року нереально – на такі глобальні плани потрібно більше часу. “Шлях енергоефективності є єдиним можливим сьогодні. Навіть не дивлячись на необхідність інвестицій – це внесок у майбутнє країни та її сталий розвиток. Європейський досвід відкритий для України. Ми завжди готові показати і розповісти про наш досвід, помилки й успіхи на рівні села, міста, регіону”, – додав Копач.
“Останні 10 років в Україні не спостерігалося ніяких поліпшень щодо енергоспоживання. Були тільки розмови. Тому енергоємність залишається високою, а використання енергії – марнотратним”, – підтримав таку точку зору голова правління Європейсько-українського енергетичного агентства (ЄУЕА) Вольфрам Ребок. На його думку значною мірою в плачевному стані енергетичного сектору України зіграла роль відсутність хорошого керівництва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас