Україна призначила продавцем електроенергії в Крим "Укрінтеренерго" і відпустила ціни на неї - з 1 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна призначила продавцем електроенергії в Крим "Укрінтеренерго" і відпустила ціни на неї - з 1 червня

Енергетика
2970
Електричну енергію для постачання на окуповані території Криму з 1 червня зможе закуповувати на оптовому ринку електроенергії України лише державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго”, відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.
За його постановою № 148 від 7 травня, оприлюдненою у четвер, “Укрінтеренерго” продаватиме електроенергію кримським підприємствам за двосторонніми договорами, а державне НЕК “Укренерго” буде вести окремий облік цієї е/е.
Крім того, “Укренерго” на підставі звернення оптового постачальника електроенергії буде обмежувати постачання до Криму в разі відсутності зазначених вище двосторонніх договорів або невиконання договірних умов про оплату е/е.
Також, український уряд заборонив оптовому постачальнику здійснювати закупівлю електроенергії у виробників, розташованих на окупованій території Криму, а також проводити з ними розрахунки, в тому числі з погашення боргу.
За постановою, кримські генеруючі і енергопостачальні компанії з 1 червня будуть купувати і продавати електроенергію за договірними цінами з контрагентами.
Як повідомлялося, до останнього часу українська електроенергія постачалася споживачам Криму через енергопостачальні компанії “ДТЕК Крименерго” і “Севастопольенерго”, які купували її на оптовому ринку. Крім того, оптовий ринок в енергодефіцитному Криму купував за високими тарифами електроенергію у альтернативної генерації (сонячних і вітроелектростанцій).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас