"Укрзалізниця" планує підвищити тарифи на вантажоперевезення на 7,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує підвищити тарифи на вантажоперевезення на 7,5%

Казна та Політика
104
“Укрзалізниця “ вивчає питання підвищення тарифів на вантажоперевезення на 7,5% – нижче рівня інфляції.
Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) вивчає питання підвищення тарифів на вантажні перевезення нижче рівня прогнозованої середньорічної інфляції у 8,4%.
Про це повідомив перший заступник голови “Укрзалізниці” Максим Бланк на сторінці в мережі Facebook.
За його словами, спочатку “Укрзалізниця” виходячи з корпоративного бачення, припускала зростання тарифу, обумовлене середньорічною інфляцією, яка прогнозується Міністерством економіки на рівні 8,4%. Такий розрахунок також обумовлений девальваційним зростанням цін на паливо і масла, як ключових компонентів собівартості перевезення, виходячи з фактичного рівня цін.
Проте під час обговорення тарифного питання, за словами Бланка, міністр інфраструктури України Максим Бурбак запропонував компромісний варіант з підвищенням тарифу на 7,5%, а компенсація амортизації активів буде здійснюватися за рахунок інших механізмів держпідтримки.
“З одного боку, це вимагає від керівництва “Укрзалізниці” додаткових зусиль щодо досягнення економічної ефективності та боротьби з корупцією. З іншого боку, такий тариф виступить ефективним стимулом розвитку економіки у складний час – в номінальному вираженні транспортна складова ВВП скоротиться на користь, сподіваюся, більш пріоритетних витрат”, – написав Бланк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас