Лібералізація авіаринку - пріоритет у роботі Державіаслужби, - чиновник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лібералізація авіаринку - пріоритет у роботі Державіаслужби, - чиновник

Казна та Політика
371
Державіаслужба прагне побудувати більш зрозумілі і відкриті правила гри на ринку авіаперевезень, які визначать напрямок розвитку галузі, і насамперед гарантуватимуть авіабезпеку і відповідатимуть міжнародним вимогам. Про це в ході пленарного засідання в рамках Міжнародної транспортної тижня в Одесі повідомив голова Державіаслужби Денис Антонюк.
За його словами підписання Угоди про САП дасть поштовх розвитку маршрутів для українських перевізників і сприятиме зростанню пасажиропотоків в аеропортах. “Угода про Спільний авіаційний простір дозволить лібералізувати авіаринки з усіма країнами-членами ЄС”, – сказав Денис Антонюк. При цьому державіаційна служба України проводить політику щодо лібералізації авіаційних напрямків не тільки з Європою, а й з країнами Північної Америки та СНД. “З цією метою ведуться переговори з США. Тому через деякий час і пасажири, і аеропорти будуть у виграші”, – зазначив голова Державіаслужби, додавши, що пріоритетним також є зняття обмежень на польоти до країн СНД – Середньої Азії та Закавказзя, Молдови, Білорусі.
У внутрішньому секторі, як зазначив Денис Антонюк, Державіаслужба прагне створити умови для розвитку прямих міжнародних перевезень з регіональних аеропортів, а також умови для розвитку внутрішніх українських перевезень.
Крім того, голова Державіаслужби висловив упевненість, що найближчим часом ситуація з авіаперевезеннями на внутрішньому ринку, викликана подіями в країні, стабілізується.
Нагадаємо, підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС попередньо заплановано на 5 червня поточного року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас