Лукашенко пригрозив запровадити "кріпосне право" для селян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко пригрозив запровадити "кріпосне право" для селян

Світ
3733
У Білорусії можуть заборонити колгоспникам і радгоспникам звільнятися і переїжджати до міст. Про це 28 травня повідомляє опозиційний білоруський новинний ресурс “Хартія 97” з посиланням на президента країни Олександра Лукашенка.
За його словами, відповідний декрет вже розроблений президентською адміністрацією. “Я ставлю жорстко питання тому, що на столі декрет, про який я говорив раніше. Вчора мені його поклали на стіл з приводу, скажімо прямо, “кріпосного права”. Ми замикаємо на губернаторів все. Ти не звільнишся і не перейдеш – пам’ятаєте, я говорив у посланні, – заявив Лукашенко. – Тож починайте ж ви ворушитися, щоб народ не сказав: що ви нас затискаєте, а самі незрозуміло як працюєте. Тому всі повноваження в найближчий тиждень перейдуть до рук органів влади, і “туди-сюди” вже не буде”.
Він зазначив, що декрет змінить арбітражний і процесуальний кодекс, передає “Газета.ру”.
Глава держави також наділив губернаторів додатковими повноваженнями. “Я вас сюди зібрав не для того, щоб вмовляти. Все, ніяких умовлянь бути не може! Я попередив керівника уряду, керівників сільськогосподарської галузі, знають про це губернатори. Мобілізовуйте людей, всі силові структури в цьому плані переходять губернаторам у безпосереднє підпорядкування. Досить уже балаканиною займатися!” – Додав Лукашенко. Його заяви прозвучали під час поїздки Мінською областю.
У грудні 2012р. Лукашенко заборонив звільнятися за власним бажанням робочим деревообробних підприємств, які знаходяться в процесі модернізації. Остаточне рішення про звільнення має приймати губернатор.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас