Удар по тіньовому ринку: Міненерго заборонило реалізацію сортового вугілля через посередників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Удар по тіньовому ринку: Міненерго заборонило реалізацію сортового вугілля через посередників

Енергетика
1071
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про заборону з травня 2014 р. самостійної реалізації сортового вугілля. Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Тепер реалізацію сортового вугілля здійснює виключно ДП “Вугілля України”.
“На сьогодні здійснюється пошук ринків збуту сортового вугілля. Додатковий прибуток очікується до 11 млн грн на місяць (150 грн/тонну)”, – зазначають в Міненерго.
Крім того, починаючи з березня поточного року енергетичне вугілля для потреб теплоелектростанцій реалізується виключно за договорами з ДП “Вугілля України”. З квітня відновлено постачання коксівного концентрату споживачам ГМК за договорами з ДП “Вугілля України”. У квітні обсяг поставок становив близько 200 тис. тонн коксівного концентрату, в тому числі 80 тисяч тонн – профіцитної газової групи.
За розрахунками Міненерго, додаткова вигода внаслідок зростання середньої ціни становить близько 30 млн грн. З травня щомісяця планується поставляти 280 тис. тонн коксівного концентрату, в тому числі 100 тис. тонн – газової групи.
У міністерстві вважають, що заборона реалізації вугілля через посередників дає змогу здійснювати реалізацію продукції за прямими контрактами з тепловими генераціями і металургійними заводами, що матиме значний економічний ефект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас