РФ і Україна планують спільний запуск за програмою "Дніпро" 20 червня - заявляє Роскосмос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ і Україна планують спільний запуск за програмою "Дніпро" 20 червня - заявляє Роскосмос

Казна та Політика
1050
Кластерний запуск конверсійної ракети-носія “Дніпро” (РС-20) з трьома десятками міні-супутників за спільною російсько-українською програмою відбудеться в ніч з 19 на 20 червня, як і планувалося раніше. Це підтвердив 28 травня заступник голови Роскосмосу Сергій Пономарьов.
“Пуск відбудеться, як і планувалося, наприкінці червня – тут зрушень ніяких немає”, – сказав він. Пономарьов уточнив, що майбутній запуск за програмою “Дніпро” знаходиться в компетенції російських Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) і Міжнародної космічної компанії “Космотрас”.
“Що стосується роботи українських підприємств, на сьогодні вони роботу продовжують, в тому числі щодо “Дніпра”. Зобов’язання свої виконують, тут поки загроз особливих немає, але ми готові до будь-якого повороту подій”, – додав заступник голови Роскосмосу.
Про те, що наприкінці червня міжконтинентальна балістична ракета (МБР) РС-20 (за класифікацією НАТО – “Сатана”) з супутниками буде запущена з позиційного району Ясненського з’єднання РВСП, раніше повідомило джерело в ракетно-космічній галузі. Тим часом деякі ЗМІ з посиланням на неназваного представника Роскосмоса стверджували, що “в планах на червень такого пуску немає і не було”.
За даними Роскосмосу, всього в поточному році за програмою “Дніпро” планується провести три запуски.
Конверсійна програма “Дніпро”, розроблена в 1990-х роках з ініціативи президентів РФ і України, передбачає використання знятих з бойового чергування МБР РС-20 для запусків космічних апаратів. Запуски виконуються з космодрому “Байконур” і з позиційного району Ясненського з’єднання російських РВСН.
Ракета-носій “Дніпро” – триступенева, рідинна. Перша і друга її щаблі є штатними ступенями МБР РС-20. Стартова маса “Дніпра” – 210 т.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас