Нова тенденція: випуск ісламських облігацій буде зростати на 20% на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова тенденція: випуск ісламських облігацій буде зростати на 20% на рік

Фондовий ринок
189
Обсяг випуску ісламських облігацій цього року зросте на 21%, прогнозують аналітики Moody’s.
Голова відділу Moody’s з ісламських фінансів Халід Хавладар вважає, що зростання боргового ринку ісламських компаній буде викликане в першу чергу емісією банківського сектора, фінкомпаніям необхідно привести свої показники капіталу у відповідність до “Базель III”.
Крім того, очікується збільшення випуску держоблігацій Малайзії: уряду країни необхідно рефінансувати поточні зобов’язання, а також потрібні гроші на інфраструктурні проекти.
Нагадаємо, що ісламські облігації – це не просто боргові папери, випущені в ісламській країні. Справа в тому, що в ісламі заборонено лихварство (стягування відсотків), тому інвестиції повинні бути забезпечені реальними активами, а інвестор отримує право на частину доходів, що генеруються цим активом. Найчастіше такі папери називають сукук.
Різке зростання продажів сукук намітився ще в другій половині 2010 р. Обсяг розміщень становив в цей період $10,6 млрд. Ісламські компанії в період кризи виявилися досить стійкі, оскільки їм заборонено інвестувати в ризикові активи. Можливо, цей факт і пояснює зростаючий інтерес до сукук.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас