Австрія вимагає перерахувати свій золотий запас, який зберігається в Банку Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія вимагає перерахувати свій золотий запас, який зберігається в Банку Англії

Світ
1338
Громадський тиск змусив владу Австрії ініціювати процедуру перевірки свого золотого запасу, який зберігається в Банку Англії.
Делегація з Австрії буде направлена найближчим часом до Лондона з метою провести аудиторську перевірку золотого запасу.
Справа в тому, що останнім часом серед австрійців були поширені скептичні настрої щодо наявності золота, що належить країні, у Банку Англії. Рішення провести аудиторську перевірку було спрямовано на те, щоб спростувати подібні сумніви. Про це пише австрійське видання Trend.
“Я поінформований про цей запит. Будь-який продуктовий магазин повинен проводити інвентаризацію раз на рік. Це єдиний спосіб позбутися від цих необгрунтованих звинувачень”, – заявив голова Центрального банку Австрії Евальд Новотни.
Золотий запас Австрії становить близько 280 тонн, з яких лише 17% зберігається всередині країни, в Банку Англії міститься близько 150 тонн австрійського золота.
Водночас варто відзначити, що Австрія вперше проводитиме перевірку своїх запасів золота із залученням зовнішніх аудиторів.
За словами представника австрійського Центрального банку Крістіана Гутледера, регулятор регулярно перевіряє свої резерви, причому з 2007 р. вони не змінювалися.
Одним з ініціаторів такої перевірки стала вкрай права “Партія свободи”, яка вимагає провести перевірку і репатріацію своїх золотих резервів.
Необхідно відзначити той факт, що це вже не перша європейська країна, яка провела перевірку своїх золотих запасів, що зберігаються за кордоном, і планує їх повернути собі. Раніше на подібний крок зважилася Німеччина у зв’язку з тим, що колишня стратегія зберігання основної частини запасів золота за межами країни викликає все більше питань як у пересічних німців, так і у самої влади країни.
За офіційною статистикою Німеччина посідає друге місце в світі за обсягом запасів золота в світі після США. При цьому 2/3 із заявлених на 2011 р. резервів в 3,4 тис. тонн німецького золота зберігається в Нью-Йорку, Парижі та Лондоні.
Влада країни дає зрозуміти, що, на її думку, значущість золота як активу, що забезпечує стабільність фінансової системи, надалі нікуди не зникне і, цілком можливо, стане ще сильнішою.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас