В Україні кожен другий виборець - це позичальник банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні кожен другий виборець - це позичальник банків

Особисті фінанси
1420
В Україні фактично кожен другий виборець є позичальником банків, підрахувала Тетяна Ващенко, колишній працівник колекторської компанії, представник постраждалих кредиторів.
“У нас в країні 4 мільйони позичальників. А на останні вибори вийшло 16 мільйонів виборців. Якщо відкинути 18-19-річних, які фізично не можуть бути позичальниками, і пенсіонерів, вийде, що у нас в країні, грубо кажучи, кожен другий виборець є позичальником, а решта – їх поручителі. І у нас країна застав”, – заявила вона під час прес-конференції в Києві.
“У нас жорстке протистояння між позичальниками і банками. І можна назвати жартом дня твердження, що у Верховній Раді немає банківського лоббі. Тільки чомусь усі ризики закладені у відсотки по кредиту, і їх оплачує позичальник. І при падінні курсу гривні та підвищенні долара платить позичальник. З цієї точки зору – так, звісно, банківського лоббі у нас не існує”, – відмітила Тетяна Ващенко. Експерт також відмітила, що віднайти справедливість у суді для позичальників практично неможливо.
“Я працювала у колекторському бізнесі з 2008 року, в секторі судових стягнень. За 2009-2010 рік колекторська компанія, в якій я працювала, виграла 19 000 позовів. Програли ми за весь час моєї роботи лише один позов – виявилось, що відповідачем по цьому позову був колишній керівник апарату одного з касаційних судів. За весь час моєї практики не було жодного разу, аби вигравав реальний позичальник із звичайним кредитом”, – розповіла вона.
Нагадаємо, депутат Верховної Ради Микола Рудьковський зареєстрував законопроект № 4895, яким пропонується перевести валютні кредитні зобов’язання громадян у гривневі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас