Продуктивність праці в Україні в 2 рази нижча, ніж у Росії - президент Bionic Hill — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продуктивність праці в Україні в 2 рази нижча, ніж у Росії - президент Bionic Hill

Казна та Політика
2173
“Поки що ми можемо лише мріяти про європейські соціальні стандарти – щоб жити як європейці, ми повинні навчитися працювати як азіати. А продуктивність праці в Україні в 2 рази нижча, ніж у Росії, в 3 рази нижча, ніж у Білорусі, в 4 рази нижча, ніж в Європі, і в 6,5 разів нижча, ніж у США”, – стверджує в своїй статті в “Дзеркалі тижня” президент Bionic Hill Віктор Галасюк.
На його думку, на сьогодні Україна – “сировинний придаток”, економічна колонія. “Ми спеціалізуємося на експорті сировини, продукції з мінімальною доданою вартістю, талановитих людей, а також на імпорті дорогих готових товарів і виведенні за кордон капіталу. Ми спеціалізуємося на бідності. Весь річний товарний експорт України ($65 млрд), фактично дорівнює річному високотехнологічному виробництву міста побратима Києва – Чикаго ($60 млрд). А інноваційна складова нашої економіки – менш ніж 4%, в ​​Нікарагуа – 5%, в ​​Китаї – 28%, у Сінгапурі – 50%. А в сучасному світі зростають лише високотехнологічні економіки”, – зазначає він.
На думку Віктора Галасюка, держава повинна зробити визначальну ставку на розвиток людського капіталу через освіту, науку та соціальні інновації. Разом з тим, створити робочі місця для випускників не менш важливо, ніж поліпшити освіту. Адже інакше Україна буде лише продукувати професійних емігрантів.
“По-друге, держава повинна обрати пріоритетні спеціалізації для власної економіки. Слід визнати що різні галузі не можуть і не повинні бути рівними з точки зору ставлення до них держави, бо одні ведуть країну в майбутнє, а інші – в минуле. І найголовніше, – держава має сфокусувати свої зусилля на підтримці майбутнього, не соромлячись користуватися досвідом і знаннями успішних країн, і не відступати від взятого курсу” – зазначив бізнесмен.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас