PlayStation подружиться з китайцями проти Xbox — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PlayStation подружиться з китайцями проти Xbox

Фондовий ринок
303
Японська компанія Sony домовилася про створення двох спільних підприємств з китайською Shanghai Oriental Pearl з виробництва та просування приставок PlayStation в Китаї, повідомляє Reuters з посиланням на документи китайської компанії.
Співпраця з місцевим виробником дозволить Sony ефективніше конкурувати на новому ринку з виробником приставок Xbox компанією Microsoft.
Одне спільне підприємство Sony і Shanghai Oriental Pearl відповідатиме за апаратну частину приставки, друге – за програмне забезпечення. Обидва СП розміщуватимуться в Шанхаї. Статутний капітал одного з підприємств становитиме 10 мільйонів юанів (1,6 мільйона доларів). Воно буде на 51 відсоток належати Shanghai Oriental Pearl, а на 49 відсотків – Sony. Друге буде зареєстровано з капіталом в 43,8 мільйона юанів і на 70 відсотків стане власністю Sony.
Китай в січні частково скасував заборону на продаж в країні ігрових консолей, що діяла з 2000 року. Іноземні компанії отримали дозвіл на продаж приставок в Шанхаї, який є зоною вільної торгівлі. Потім влада Шанхаю в квітні заявила, що Sony, Microsoft і Nintendo зможуть виробляти і продавати консолі у вільній зоні через підприємства з іноземними інвестиціями.
Після цього Microsoft заявила, що організовує спільне підприємство з BesTV New Media і випустить на китайський ринок консоль Xbox One у вересні.
Китай буде потенційно непростим ринком для виробників ігрових приставок топ-рівня. Через тривалу заборону на пристрої китайські користувачі звикли грати або в комп’ютерні, або в мобільні ігри. Серед китайських розробників ігор найбільш популярна модель монетизації – та, за якої сама гра безкоштовна, а дохід іде від продажу додаткових ігрових артефактів.
Водночас виробники рівня Sony і Microsoft, як правило, заробляють на продажах як самих приставок, так і ігор для них. Наприклад, гра Assassin’s Creed IV Black Flag для PlayStation 4 коштує в Росії 2,8 тисячі рублів, а гра Titanfall для Xbox One в США коштує майже 60 доларів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас