Невизначений статус Криму відштовхує вантажоперевізників як і Північний Кіпр - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невизначений статус Криму відштовхує вантажоперевізників як і Північний Кіпр - експерт

1068
Основною перешкодою для товаропотоку в Криму є невизначений статус півострова, вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“На сьогоднішній день міжнародні компанії, які страхують вантажоперевезення, які йдуть через порти, в тому числі, через кримські, не мають розуміння, який юридичний статус Криму на сьогоднішній день. Відповідно, це не входить в страхові випадки і на сьогоднішній день очікувати, що Крим зможе за рахунок якихось вантажопотоків відновити усі обсяги, які були, поки що не варто. Ми можемо подивитися на приклад окупованої Туреччиною частини Кіпру. Вони не працюють ні з ким, окрім самої Туреччини, і звичайно що потоки там дуже незначні”, – порівняв Жолудь.
Повернення товаропотоків на колишній рівень залежатиме в першу чергу від того, наскільки вигідним буде кожен з маршрутів. “Наприклад, один з великих плюсів для Маріупольського металургійного заводу для транспортування через Крим було те, що транспортне плече було набагато меншим. І зараз в нього (заводу – ред.) будуть великі проблеми з транспортуванням через Одесу. Так само як і для деяких інших українських металургійних заводів. Водночас для інших це можуть бути приблизно однакові витрати і назад в Крим вони можуть і не повернутися”, – розповів аналітик.
Більше про зміщення торговельних потоків читайте в статті “Торгівля тікає із Криму в Одесу: але чи повернеться вона назад?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас