ЛАЗ має намір змінити модельний ряд міських і туристичних автобусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛАЗ має намір змінити модельний ряд міських і туристичних автобусів

Фондовий ринок
1228
Львівський автобусний завод (ЛАЗ) має намір вивести на ринок нове покоління міських і туристичних автобусів ЛАЗ, оснащених зарядженими дизельними і газовими двигунами компаній MAN і Cummins потужністю більше 300 к.с.
Відповідно до прес-релізу компанії, дослідні зразки цієї техніки ЛАЗ планує представити восени цього року на виставці в Ганновері (Німеччина).
Автобуси будуть обладнані автоматичною коробкою передач, а також обов’язковими елементами – кондиціонером і електропандусом.
“Всі нові машини будуть мати “розумну” начинку, яка дозволить здійснювати контроль за ситуацією на дорозі, кількістю пасажирів і мати постійний зв’язок з диспетчерським центром”, – наголошується в повідомленні.
Витрату палива в нових автобусах планується знизити на 30% за рахунок застосування гібридних установок і сонячної енергії.
У прес-службі агентству “Інтерфакс-Україна” додали, що необхідність розробки нових моделей продиктована, в тому числі, планованими змінами в транспортній інфраструктурі міст, зокрема, створенням єдиних диспетчерських і єдиного електронного квитка.
“Сьогодні в Україні не випускаються автобуси з таким набором опцій”, – відзначили в прес-службі.
Компанія розраховує на постачання нової техніки як для українських перевізників і муніципалітетів (і ведуть відповідні переговори), так і на експорт – до країн Європи, балканських країн та ін.
У прес-службі також повідомляють, що у зв’язку зі зміною модельного ряду ЛАЗ проводить повний розпродаж автобусів міського та туристичного сегмента зі складів за цінами 2013 року. Йдеться про розпродаж більш ніж 50 од. міських автобусів з низькою підлогою CityLaz довжиною 10 і 12 метрів, 12-метрових автобусів NeoLaz і міжміських автобусів Liner.
ЛАЗ, раніше найбільший український виробник автобусів і тролейбусів, в останні роки не надає дані про виробничу діяльність.
На сьогодні входить до ТОВЛАЗ”, власником якої є російський бізнесмен Ігор Чуркін, а керуючою компанією – “СітіТранспортГруп”.
За інформацією на сайті компанії, на сьогодні вона розвиває виробничі парки з чіткою спеціалізацією: у Дніпродзержинську – автобуси середнього класу, міські автобуси, Запоріжжі – автомобілі швидкої допомоги, мобільні медичні клініки, трамваї, спеціальна техніка, Львові – тролейбуси, туристичні та люкс-автобуси.
Торік холдинг заявив про початок реалізації спільного проекту з французькою Alstom зі створення сучасних низькопольних трамваїв (було підписано ліцензійну угоду).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас