"Роснефть" закриє операцію з купівлі частки в North Atlantic Drilling у другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснефть" закриє операцію з купівлі частки в North Atlantic Drilling у другому півріччі

Фондовий ринок
291
Угода з купівлі “Роснефтью” частки в норвезькій бурової компанії North Atlantic Drilling (NADL) у її головної компанії Seadrill буде закрита в другому півріччі 2014 року. Про це йдеться в повідомленні Seadrill.
Для закриття угоди, а також остаточного рішення за довгостроковою угодою компаній про співпрацю до 2022 року необхідні фінансово-юридичний аудит (due diligence), більш докладні переговори про умови, схвалення рад директорів компаній і норвезькою владою, зазначено в повідомленні.
Поки не озвучується розмір частки, яку “Роснефть” придбає у Seadrill в NADL, проте в повідомленні зазначено, що “після угоди Seadrill залишиться найбільшим акціонером NADL”.
NADL вже має контракти з “Роснефтью” про буріння перших двох свердловин в Карському морі.
Як раніше повідомляв ІТАР-ТАСС, на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ-2014) “Роснефть” підписала угоду з норвезькими SeaDrill і North Atlantic Drilling про інвестиції і співробітництво для створення довгострокового партнерства з метою реалізації можливостей у розвитку морських і наземних проектів НК “Роснефть” на період до 2022 року.
Також президент російської компанії Ігор Сєчін заявляв, що “Роснефть” розглядає можливість придбання близько 50% акцій Seadrill. “На цьому етапі ми обговорюємо об’єднання активів нашої сервісної компанії “РН Буріння” з Seadrill з переднням частини замовлення. У перспективі можливе збільшення нашої частки до 50%. Це дуже серйозна робота”, – сказав Сєчін.
Seadrill – одна з найбільших компаній, що спеціалізуються на бурінні на шельфових нафтогазових родовищах. Флот компанії налічує 69 суден.
North Atlantic Drilling Ltd – бурова компанія, що спеціалізується на діяльності в суворих кліматичних умовах в Північній Атлантиці. Парк компанії складається з дев’яти бурових установок, включаючи п’ять напівзаглибних установок, одне бурове судно і три самопіднімальні бурові установки. Акції компанії обертаються на Нью-Йоркській фондовій біржі і Норвезькому позабіржовому ринку, її капіталізація становить близько $2,1 млрд; 70% акцій компанії на сьогодні належить Seadrill Limited.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас