Голова Ford стурбований надлишковими потужностями європейського автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Ford стурбований надлишковими потужностями європейського автопрому

Фондовий ринок
528
Гендиректор Ford Алан Мулаллі, який йде у відставку, рекомендує європейським автомобілебудівникам скоротити виробничі потужності. В інтерв’ю Financial Times він підкреслив, що надлишки потужностей в Європі поки що залишаються на небезпечних рівнях.
Простоюють лінії і непродуктивні заводи – проблема майже всіх великих автоконцернів Європи, яка призвела до багатомільярдних збитків, так як через світову кризу, рецесію і боргові проблеми континенту продажі автомашин скоротилися приблизно на 4 млн за період між 2007 по 2013 роками.
На думку А.Мулаллі, закриття декількох європейських заводів протягом минулого року недостатньо для зниження потужностей до стійкого рівня.
У 2013 році продажі автомобілів у Європі впали до мінімуму за два десятиліття, від початку 2014 року обсяги реалізації зростають щомісяця, але це відновлення з украй низького рівня. Крім того, А.Мулаллі попереджає, що за цими, на перший погляд, непоганими показниками можуть ховатися глибокі проблеми, які необхідно вирішувати. Зокрема, поки підвищення підтримують суттєві знижки, пропоновані автодилерами.
На початку травня Ford оголосив про відхід А.Мулаллі з поста CEO з 1 липня. Топ-менеджер пропрацював в компанії майже 8 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас