Російський бізнес ігнорує санкції і готовий йти в бік Азії - The Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський бізнес ігнорує санкції і готовий йти в бік Азії - The Financial Times

Фондовий ринок
1735
“Російське бізнес-співтовариство зі зневагою обговорило введення санкцій на головній щорічній економічній конференції країни в Санкт-Петербурзі, стверджуючи, що тиск Заходу тільки прискорить спрямування Росії в бік Азії”, – пише The Financial Times.
Видання пише, що предметом обговорення на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі, російському аналогу Давосу, був крен російської економіки в бік рецесії під тиском Заходу.
«Бізнесменів підбадьорили перспективи розширення зв’язків з Азією – після того, як президент Росії Володимир Путін підписав 30-річний контракт на постачання газу в Китай», – зазначає газета.
“Чесно кажучи, я не бачу ніяких проблем, пов’язаних з санкціями, – цитує видання Геннадія Тимченка, одного з найбагатших людей Росії, якого теж торкнулися санкції США в березні. – Поворот у бік Китаю дуже цікавий для мене – я особисто буду зараз активно працювати в цьому напрямку”.
Андрій Гур’єв, генеральний директор компанії Фосагро, поділився з виданням думкою про те, що підвищена обережність західних банків в контексті співпраці з Росією може стати “фантастичною можливістю для азіатських банків для виходу на російський ринок”.
Водночас, настрій на форумі, який традиційно є можливістю для Росії залучити західних інвесторів, був більш прохолодним, ніж зазвичай, пише FT. “Українська ситуація торкнулася нас більше, ніж ми очікували”, – сказав голова правління Сбербанку Герман Греф.
Видання відзначає різкий спад відвідуваності форуму серед топ-менеджерів зарубіжних компаній, проте російська сторона зробила вигляд, що вона цього не помітила.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас