Україна підвищила ціну на воду для Криму в 50 разів - заявила місцева влада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підвищила ціну на воду для Криму в 50 разів - заявила місцева влада

Казна та Політика
5404
Влада України пропонує Криму купувати воду за ціною, що в 50 разів перевищує раніше встановлену. Про це повідомляє голова Держради Криму Володимир Константинов. Якщо раніше вода обходилася Криму в шість копійок за кубометр, то тепер ціна становитиме три гривні за «куб».
За словами Константинова, збільшена ціна потребує додаткового виділення з бюджету 400 мільйонів гривень на рік. Через це влада півострова сподівається знайти альтернативу. «Вона у нас є, це економія. Зараз втрати поливної води становлять близько 59%. Якщо вирішимо цю проблему, то виходимо на баланс», – припустив Константинов.
Минулого тижня офіційна влада Києва заявила, що борг Криму за постачання води каналом становить близько 1,7 мільйона гривень.
Україна припинила подачу води на півострів через Північно-Кримський канал 26 квітня. У відповідь на це Росія запропонувала Україні підписати договір про авансову оплату води. За оцінками Міністерства сільського господарства РФ, через перебої з водою на півострові може постраждати до 120 тисяч гектарів зрошуваних земель, а збиток від цього становити до п’яти мільярдів рублів.
На сьогодні Північно-Кримський канал забезпечує потреби півострова в прісній воді на 85%.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас