Іноземні інвестори переключаються на Британію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестори переключаються на Британію

Нерухомість
131
За останніми даними міжнародної консалтингової компанії в галузі нерухомості CBRE, іноземні інвестори проявляють все більший інтерес до регіональних міст Великобританії, особливо до тих, в яких існують хороші інвестиційні можливості; такий інтерес викликаний браком доступних преміальних активів у Центральному Лондоні.
У I кварталі 2014 сума угод, укладених у Великобританії, становила 12,4 млрд євро, що на 5% більше порівняно з тим же кварталом минулого року. Майже три чверті (74%) цих угод було укладено з нерухомістю, розташованою за межами Центрального Лондона. Цей показник перевищує результат попереднього кварталу на 61% і є найвищим починаючи з IV кварталу 2011 р.
Сума угод, укладених іноземними інвесторами за межами Центрального Лондона, становить близько 1,2 млрд євро (1 млрд фунтів стерлінгів), включаючи дев’ять угод, укладених інвесторами з Азії і з Близького Сходу. Інвестори, що перебувають за межами Європи, постійно збільшують розмір своїх інвестицій у регіональні міста Великобританії, починаючи з падіння ринку в II кварталі 2009 р., в результаті чого в I кварталі 2014 р. належна їм частка ринку зросла з 7% до 18%.
У I кварталі 2009 р. був зафіксований максимальний обсяг інвестицій в активи, розташовані за межами Центрального Лондона. Тоді він становив 83% від загальної суми інвестицій в британську нерухомість. Якщо цей рівень говорить про можливість подальшого зростання, обсяг інвестицій в нерухомість, розташовану в інших містах Великобританії, може значно збільшитися протягом 2014 р.
Джонатан Халл, керуючий директор відділу ринків капіталу в регіоні Європа, Близький Схід і Африка, CBRE, прокоментував:
“Наприкінці минулого року Лондон опинився в центрі уваги багатьох іноземних інвесторів, зокрема покупців з Азії і з Близького Сходу, які хотіли придбати преміальні активи в одному з провідних міст світу. Жорстка конкуренція призвела до браку доступних об’єктів нерухомості в Центральному Лондоні, тому інвестори перемикаються на великі регіональні міста Великобританії, такі як Единбург і Манчестер. Це підтверджується останніми змінами в обсязі інвестицій в регіональну офісну нерухомість Великобританії і відповідним скороченням прибутковості”.
У цілому ринок інвестицій у комерційну нерухомість показав високі результати на початку року: обсяг таких інвестицій в I кварталі 2014 р. становив 38,9 млрд євро, що на 21% більше порівняно з I кварталом 2013 р. Це найвищий результат за I квартал з 2008 р.
Однак після виключно високих результатів IV кварталу 2013 р. загальна сума інвестицій за I квартал 2014 р. виявилася набагато нижча показника за минулий квартал у розмірі 62,4 млрд євро. Майже три чверті всього обсягу ринку інвестицій в європейську комерційну нерухомість належать чотирьом провідним ринкам: Великобританії (32%), Німеччини (25%), Франції (9%) і Швеції (7%).
У I кварталі 2014 р. зростання інвестиційної активності спостерігалося в Іспанії, Ірландії та Італії, де інвестори проявляють все більшу готовність до прийняття ризиків. Оборот Іспанії становив 988 млн євро, а її частка в європейському ринку інвестицій збільшилася (3%). Ірландія (2%) показала найвищий квартальний результат з 2006 р. на рівні 939 млн євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас