В ЄС хвилюються через скуповування Росією нафтопереробки в Європі - "Лукойлу" належать заводи в Італії, Нідерландах та Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хвилюються через скуповування Росією нафтопереробки в Європі - "Лукойлу" належать заводи в Італії, Нідерландах та Румунії

Енергетика
579
Російська стратегія скуповування нафтопереробних заводів в Європі може поставити під загрозу енергетичну безпеку спільноти, заявили чиновники ЄС за проектом звіту, підготовленого для лідерів регіону, повідомляє видання “Українська енергетика”.
Європейський сектор нафтопереробки був ослаблений комбінацією високих цін на нафту, млявий попит і низька норма прибутку спонукали багато компанії продати нафтопереробні підрозділи, які купувала Росія. Наприклад, російському “Лукойлу” належить нафтопереробка в Італії, Нідерландах та Румунії. “Газпром” через свій підрозділ “Газпром нафти” також володіє НПЗ.
У звіті, підготовленому до зустрічі лідерів ЄС на саміті в червні, Європейська Комісія, як очікується, опублікує наступного тижня своє бачення того, як поліпшити енергетичну безпеку у відповідь на кризу в Україні. Серед багатьох питань, які звіт закликає уважно моніторити, наводиться збільшення володіння Росією європейськими НПЗ.
“Разом із залежністю від російської нафти і зі зростанням впливу російських гравців, нафтопереробна промисловість схильна до політичного втручання”, – йдеться в стратегії Комісії з енергетичної безпеки ЄС. ЄС залежить від Росії у споживанні газу на 27% і приблизно на третину нафти, повідомила Комісія.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас