Японська компанія Fujikura має намір побудувати у Львові завод з виробництва автопроводки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія Fujikura має намір побудувати у Львові завод з виробництва автопроводки

Технології&Авто
1899
Японська компанія Fujikura, що спеціалізується на виробництві автомобільної електропроводки, почне будівництво заводу у Львові одразу після підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Сергій Євтушенко в ході круглого столу в Києві, передає УНІАН.
“Вони зараз чекають повноцінного набуття чинності договору про асоціацію з всеосяжною зоною вільної торгівлі і розпочинають будівництво”, – сказав Євтушенко.
За його словами, переговори про підписання угоди тривали два роки. За розрахунками, будівництво заводу має забрати півтора року.
Голова Держінвестпроекту зазначив, що укладання договору з компанією Fujikura є одним з проявів підвищеного інтересу інвесторів до України протягом останніх місяців.
“Україна стає цікавою юрисдикцією, оскільки у нас з’являється договір про поглиблену і всеосяжну торгівлю з ЄС, ми стаємо зручним місцем, де можна організовувати виробництво і хорошу логістику”, – сказав Євтушенко.
На його думку, підвищений інтерес інвесторів пов’язаний зі зміною політичної ситуації в Україні, підписанням договору про асоціацію, активною співпрацею з МВФ і в цілому з геополітичним вибором.
“Ми рухаємося в бік найбільшого в світі ринку, де Україна отримає можливість працювати”, – підкреслив Євтушенко.
Як повідомлялося, японська компанія Fujikura в середині квітня заявила про плани створити понад 3 тисячі робочих місць на підприємстві, створюваному в індустріальному парку Львова “Рясне 2”. Сума інвестицій японської компанії в Україні становитиме 75 млн доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас