За І квартал продажі нафтопродуктів впали на 15% - WOG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За І квартал продажі нафтопродуктів впали на 15% - WOG

Енергетика
395
Генеральний директор компанії “ВОГ РІТЕЙЛ” (мережа АЗК WOG) Сергій Корецький оцінює зниження продажів нафтопродуктів в цілому в Україні за підсумками січня-березня 2014 року на 12-15%.
“Зараз відбувається перерозподіл ринку нафтопродуктів. Змінилася географія поставок, пішли нетипові гравці, зробила вплив ситуація загалом в Україні та Криму. Все це не могло не відбитися на реалізації. За нашими оцінками, вона знизилася у всіх учасників ринку на 12-15%. Географічно найбільше падіння відбулося в Східному регіоні та в Криму”, – зазначив Корецький.
За його словами, перший квартал поточного року був збитковим практично для всіх учасників українського ринку нафтопродуктів.
Серед причин збитків Корецький назвав девальвацію гривні, світове зростання цін на нафтопродукти, збільшення акцизу на дизельне пальне, перебої з поставками, падіння споживання нафтопродуктів населенням, закриття пунктів морської перевалки нафтопродуктів.
Глава “ВОГ РІТЕЙЛ” підкреслив, що в першому кварталі на ринку спостерігався дефіцит нафтопродуктів.
Водночас, за його словами, після виходу з ринку групи ВЕТЕК обсяги які поставляла ця структура, були частково заміщені за допомогою інших гравців, у тому числі і WOG.
Як повідомлялося, мережа АЗК WOG є однією з найбільш великих в Україні і в даний час налічує понад 500 станцій, 32 нафтобази, 250 сучасних бензовозів, стаціонарні та пересувні лабораторії перевірки якості нафтопродуктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас