Google відклав 30 млрд доларів на купівлю активів за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відклав 30 млрд доларів на купівлю активів за кордоном

Фондовий ринок
340
Американський інтернет-гігант Google розраховує витратити близько 30 млрд доларів на придбання зарубіжних активів, випливає з листа компанії, направленого в кінці 2013 року до Комісії з цінних паперів і бірж США.
“Google потребує 20-30 млрд доларів іноземних доходів для фінансування потенційних придбань зарубіжних об’єктів і прав на іноземні технології у американських об’єктів у 2013 році і в наступні роки”, – йдеться в листі.
Компанія посилається на розширення бізнесу і вихід на нові ринки, у тому числі на ринок мобільних пристроїв. Google повідомляє також, що йому знадобляться 2-4 млрд доларів для придбання центрів обробки даних за межами США.
Лист став відповіддю Google на вимогу регулятора роз’яснити, як компанія планує використовувати кошти, які вона тримає за межами США, пише Forbes.
Лист було направлено регулятору 20 грудня 2013 року, за кілька тижнів до того, як компанія домовилася з китайською Lenovo про продаж свого підрозділу Motorola Mobility за 2,9 млрд доларів. До недавніх пір лист мав конфіденційний характер.
Google, як і деякі інші технологічні компанії США, тримає значний капітал за межами юрисдикції США, що дозволяє їй знизити витрати на податки. За даними на кінець березня, це була сума, що становила 34,5 млрд доларів. Щоб уникнути звинувачень в ухиленні від податків, компанії довелося надати регулятору обгрунтування розміщення коштів у зарубіжній юрисдикції.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас