Росія відчуває охолодження з боку зарубіжних інвесторів - ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відчуває охолодження з боку зарубіжних інвесторів - ВТБ

Світ
1058
Росія відчуває охолодження з боку зарубіжних інвесторів, заявив на ПМЕФ перший заступник президента – голови правління банку ВТБ Юрій Соловйов.
“Ми бачимо досить велике охолодження до російських ринків капіталу з боку, насамперед, американських інвесторів. На другому місці, напевно, будуть стояти європейські інвестори, зокрема, англійські інвестори”, – сказав Ю.Соловйов. Він уточнив, що йдеться як про довгострокові, так і про короткострокові залучення коштів.
За словами топ-менеджера, фактор охолодження інвесторів важливий для Росії. “Якщо ви подивитеся на зовнішній борг Росії, то він перевищує 60% ВВП”, – сказав Ю.Соловйов. Він також нагадав, що останнім часом багато російських емітентів зіткнулися з пониженням рейтингів міжнародних агентств, що негативно позначається на вартості залучення коштів. “У кредитуванні більше третини потреб корпоративного сектора покривається зараз із зовнішніх джерел”, – зазначив Ю.Соловйов.
Він уточнив, що останнім часом зовнішні джерела ресурсів заміщувалися внутрішніми. “Ми жартуємо усередині банку, що ми занесли в Центральний банк Російської Федерації все, крім стільців, вже заклали. Загальні запозичення перевищують зараз 6 трлн рублів, такого ніколи не було”, – сказав Ю.Соловйов. Він закликав працювати над створенням джерел внутрішнього капіталу.
“У довгостроковій і середньостроковій перспективі це більш важливе завдання. Якщо з ним впоратися правильно, при зваженій макроекономічній політиці зовнішні гроші повернуться дуже швидко. І тоді буде стояти питання, чи хочемо ми їх і на яких умовах”, – сказав Ю.Соловйов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас