Витрати на держпрограму іпотечного кредитування скорочені на 200 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на держпрограму іпотечного кредитування скорочені на 200 млн грн

Кредит&Депозит
360
Витрати на програму здешевлення іпотечного кредитування скорочені з 300 млн до 110 млн грн, що дозволить компенсувати відсотки за кредитами за договорами, які були укладені минулого року. Про це на прес-конференції сказав директор іпотечного центру в Києві та Київській області Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
За словами С.Комнатного, всі гроші, які виділяються з державного бюджету на програму доступного житла, а також здешевлення іпотечного кредитування, повертаються до бюджету за рахунок сплати забудовниками податків.
“Тому, простими словами, виділивши одну гривню з бюджету залучаються три рубля коштів громадян і ця сама гривня повертається до відповідного бюджету. Що стосується кредитних програм, які реалізуються, то в будь-якому випадку всі кредити надаються на умовах повернення, хоч вони і пільгові, але їх потрібно повертати”, – зазначив він.
С.Комнатний зазначив, що відповідно до держпрограми забезпечення молоді житлом, щороку з бюджету має виділятися близько 600 млн грн.
“Ми маємо таку ситуацію, що з року в рік програма не дофінансовується з десяток разів”, – додав він.
Він зазначив, що на сьогодні в середньому на ці програми виділяється 60 млн на рік.
“У поточному році, після проведення секвестру бюджету в березні місяці, втричі скоротили ці видатки за програмою пільгового молодіжного кредитування. Що стосується програми “Доступне житло”, з 100 млн вона скорочена до нуля, але потім все ж було прийнято рішення про виділення 10 млн для тих громадян, які уклали договори торік і вони не були профінансовані”, – зазначив С.Комнатний.
Також він додав, що витрати за програмою здешевлення іпотечного кредитування скорочені з 300 млн до 110 млн.
“Це дасть змогу тільки компенсувати відсотки тим громадянам, які вже отримали кредити. Про надання нових кредитів, на жаль, мова сьогодні йти не може”, – зазначив С.Комнатний.
Водночас він висловив сподівання, що уряд і ВР при перегляді бюджету за підсумками першого півріччя врахує пропозиції фонду, Мінрегіону і МВФ про необхідність з виділення бюджетних асигнувань на реалізацію цих програм.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас