Щоб отримувати високу зарплату, потрібно бути темношкірим геєм - дослідження у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб отримувати високу зарплату, потрібно бути темношкірим геєм - дослідження у США

Особисті фінанси
1514
Вчені з Прінстонського університету на чолі з соціологом Девідом Педуллою вирішили з’ясувати, чи впливають на рівень заробітної плати такі фактори як расова приналежність і сексуальна орієнтація, і з цією метою провели дослідження,
Вони попросили 231 білого добровольця запропонувати початкову зарплату претенденту на вигадану роботу помічника менеджера у великому роздрібному магазині. Потім учасникам надали резюме претендентів, які були повністю ідентичні за винятком двох пунктів – расової приналежності і сексуальної орієнтації.
Половина претендентів на вакантне місце представилася типовими “білими” ім’ям і прізвищем Бред Міллер, а друга половина – “чорним” Дарнеллом Джексоном. Крім того, одні з них вказали в резюме, що є президентами “Консультативної ради студентів – геїв”, інші представилися президентами “Консультативної ради студентів “.
Таким чином, 231 учасник експерименту мав визначити рівень початкової зарплати для чотирьох категорій шукачів роботи: білого чоловіка гетеросексуальної орієнтації, білого гея, темношкірого чоловіка гетеросексуальної орієнтації та темношкірого гея.
Після вивчення документів претендентів добровольці рекомендували виплачувати більш низький рівень початкової заробітної плати темношкірому чоловікові гетеросексуальної орієнтації та білому гомосексуалу, і більш високий – білому чоловіку гетеросексуальної орієнтації. Проте найвища зарплата дісталася темношкірому гею, що здивувало дослідників.
“Найчастіше об’єднання таких категорій як чорна шкіра і гомосексуальна орієнтація завдає людині “подвійного збитку”, але в даному випадку подвійний недолік виявився для темношкірих чоловіків перевагою, – підсумував Девід Педулла.
“Ми з’ясували, що білі чоловіки-геї зіткнулися з негативним ставленням, в той час як приналежність до сексуальних меншин мала позитивні наслідки для чорних чоловіків. Існує ряд доказів того, що темношкірі геї сприймаються людьми як найменш небезпечні афроамериканці, і, мабуть, таке ставлення відбилося на рівні зарплати”, – зазначив Педулла.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас