Роман Абрамович має намір викупити половину російської фармкомпанії - за $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роман Абрамович має намір викупити половину російської фармкомпанії - за $1 млрд

Фондовий ринок
682
Компанія Millhouse, підконтрольна мільярдерові і колишньому губернатору Чукотки Роману Абрамовичу, планує викупити частку в 50% санкт-петербурзької біофармацевтичної BIOCAD, повідомляє агентство Bloomberg. Ще 20% придбає інший великий виробник ліків – ВАТ “Фармстандарт”. Нинішній господар BIOCAD Дмитро Морозов збереже за собою частку 30% і залишиться генеральним директором компанії.
Ціна та інші фінансові умови угоди не розкриваються. За даними Bloomberg, під час переговорів з потенційними покупцями, до яких входили також американські Pfizer і Amgen, BIOCAD оцінювався приблизно в $1 млрд.
На початку квітня 2014р. повідомлялося, що компанія BIOCAD стала одним з лідерів рейтингу інвестиційної привабливості підприємств фармацевтичної промисловості, продемонструвавши високі показники за такими критеріями, як рентабельність реалізації, індекс рентабельності основної діяльності та індекс чистого прибутку.
Пізніше стало відомо, що до 2018 р. BIOCAD планує подвоїти потужності підприємства в Особливій економічній зоні Петербурга, вклавши в будівництво другої черги виробництва 330 млн руб.
Перший виробничий корпус BIOCAD на майданчику “Нойдорф” петербурзької ОЕЗ був відкритий у вересні 2013р. Завод виробляє препарати на основі моноклональних антитіл, які застосовуються для лікування онкологічних та аутоімунних захворювань. Проектна потужність існуючого виробництва становить 160 кг на рік.
BIOCAD – російська біотехнологічна компанія, створена в 2001р. Є одночасно науково-дослідною та виробничою структурою повного циклу, включаючи ділянки виробництва субстанцій методами біологічного та хімічного синтезу.
Випускає лікарські засоби і субстанції за напрямками: гінекологія/урологія, онкологія/гематологія, аутоімунні та інфекційні захворювання. У портфелі компанії 14 препаратів, більше 40 перебувають в розробці. Має широку мережу дочірніх компаній за кордоном: в Україні, в Білорусії, Бразилії, Китаї, Індії та США.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас